Body Talks - Open Call vinnare

07.10.2023 kl. 19.00 – 19.40

Linnea var tio dagar gammal när hon drabbades av kramper som ledde till en halvsidesförlamning. Det här är Body Talks – en uppväxthistoria; en dansteater om att växa upp med en funktionsvariation, av ålänningen Linnea Sundblom. Body Talks kombinerar dans, rörelse, patientjournaler från fysioterapeuter och dagboksanteckningar från flickrummet. Det blir en ärlig, berörande och nära upplevelse. Body talks fick hyllningar från publiken och föreställningen uppmärksammades i media.

Linnea Sundblom från Åland får sin examen från Teaterhögskolan i Helsingfors i juni och föreställningen Body Talks är hennes examensföreställning. Föreställningen kombinerar egna dagboksanteckningar, journalutdrag, dans och sång. Body Talks är en högst personlig berättelse med rum för både allvar och skratt, där publiken spelar en viktig roll för helheten. Ljuddesignen har skapats av Julia Åman.

Biljetterna kommer till salu under sommaren. 

Foto: Rosa Oksaharju

 

Open Call

I april utlyste TryckeriTeatern, som drivs av Västnyländska Ungdomsringen, en Open call då intresserade kunde skicka in en ansökan om att få uppträda hyresfritt på TryckeriTeaterns scen i Kulturhuset Fokus hösten 2023. Dessutom bekostar teatern även teknikerns arvode. Bland de inkomna ansökningarna valde en arbetsgrupp ut en vinnare.
-Vi utlyste en Open Call första gången förra året och det var väldigt lyckat och skapade ett stort intresse bland aktörer, därför valde vi att fortsätta med det. Vi fick i år in många väldigt intressanta, varierande och proffsiga förslag på uppträdanden, så det var inte helt lätt att välja, säger VNUR:s verksamhetsledare Charlotta Eriksson. - Vi valde Linneas bidrag för att vi anser att den på ett fint och varierande uttryckssätt visar hur det är att växa upp med en funktionsvariation och hur man genom svårigheter och tidvis även dystra tankar kan skapa något vackert och intresseväckande.


Plats
TryckeriTeatern
Dalgatan 4 | Laaksokatu 4
10300 Karis